Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Belgian Open en Snow Jam
Door : mogulgertje
Datum : 04 Apr '11


Het Belgisch Kampioenschap Snowboarden en Freestyle SkiŽn viert komende week haar 10de editie. Van 16 tot 23 april 2011 wordt het snowpark van Les 2 Alpes omgetoverd tot een Belgisch strijdtoneel waar de beste Freestyle skiŽrs en snowboarders in vier disciplines (cross, half pipe, slopestyle en big air) een gooi doen naar de nationale titel. Het wordt opnieuw reikhalzend uitkijken naar de strijd tussen gevestigde waarden en nieuwe talenten. De clubs van Snowvalley en Ice Mountain draaien immers op volle toeren en stilaan treedt een nieuwe generatie junioren op de voorgrond.

Of die generatie al klaar is om de fakkel over te nemen, valt te betwijfelen. De Belgische vaandeldragers en idolen van de jeugd, Kevin Bronckaers en Seppe & Anthony Smits, hebben hun komst reeds bevestigd! Ook bij het Freestyle skiŽn belooft het BK alweer het ultieme sluitstuk van het winterseizoen te worden.
Het Belgisch Kampioenschap Snowboarden en Freestyle SkiŽn werd 10 jaar geleden voor het eerst georganiseerd in Val Thorens. Met amper 30 deelnemers en een 100tal sympathisanten kende het BK een moeizame start. Drie jaar later werd Val Thorens ingeruild voor Les 2 Alpes en werden de Belgian Open voorzien van een muzikaal randevent, Snowjam. Het werd meteen het startschot voor een explosieve groei.
Afgelopen jaar werd voor het eerst het maximum deelnemersquotum van 110 freestylers bereikt. En ook het muzikaal event ďSamsung SnowjamĒ kende een topeditie met meer dan 2.000 deelnemers. Voor de feesteditie van 2011 beloven de organisatoren nog meer spektakel. Met namen als Triggerfinger, Luc De Vos, Guy Swinnen en Sweet Coffee is Snowjam een volwaardig festival in de bergen

Meer info
http://www.vssf.be
http://www.snowjam.be


Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.