Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
charlotte  20 Jun '12, 19:23
 
 
Ik speel al een aantal maanden met de gedachte om een monitoren opleiding te volgen ergens in oktober/november (zodat ik meekan in het nieuwe seizoen).
In totaal heb ik ongeveer 20 weken ervaring (ik ski van m'n 5jaar en ben nu 20) en heb in m'n kinderjaren wel een aantal lessen gevolgd.
Ik ski doodgraag en zou het zo veel mogelijk doen (maakt niet uit of ik er voor betaald word of niet)

Momenteel studeer ik nog (2e bachelor UA), ik zou dus voor het komende jaar maar een beperkt aantal vakken volgen om zoveel mogelijk te kunnen gaan skiŽn.

Nu zit ik nog met een aantal vragen:
- is m'n plan realistisch?
- Welke opleiding zou ik volgen, gewoon bij een reisorganisatie (josk), bloso of ineens gaan voor een anwšrter?
- welke ski's koop ik best (sport, allround,..) en koop ik ze in BelgiŽ of in een skigebied?
 
Reacties op bovenstaand topic:
nele  02 Sep '12, 14:37
 
 
kijk eens op de website van de vssf (vssf.be), daar vind je uitleg over de opleiding.
chris1965  04 Sep '12, 22:45
 
 
Naar men eigen ervaring zijn er geen slechte opleidingen, want indien je bloso bvsi of snowsportsacademy volgt uw boekentas word steeds meer gevuld met trics en trucs, ik heb persoonlijk de oostenrijkse weg gevolgd en ja hoor dat was inorde, maar hoemeer je les geeft des te meer ervaring je op doet
veel succes
pouckie  21 Sep '12, 12:03
 
 
het is allemaal te zien wat je ermee wil doen... wil je gewoon wat lesgeven zonder meer dan kan je bij sommige organisaties terecht via hun cursus maar ben je wel gebonden aan hun want dan heb je geen officieel papier(sommige maken daar gebruik van om gratis krachten mee te krijgen), vssf en bvsi is goed als je in BelgiŽ bij elke organisatie aan de slag wilt maar dit kost ongeveer zoveel als de oostenrijkse weg en dan kan je daar lesgeven en betaald(zij zoeken altijd wel nederlandstalige monitoren) zeker http://www.snowprojects.be/nl/home.asp?Taal=NL bekijken,zij geven een oostenrijkse opleiding vanuit Belgische locaties!!veel betere investering dan vssf of bvsi
grt the pouckie
chris1965  21 Sep '12, 12:22
 
 
wel even opletten snowprojectes is veranderd in snowsportsacademy.be geworden
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.