Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
warrior  11 Jan '06, 00:13
 
 
hello,

ik ski namelijk voor 2 redenen , fantastische sport en ESF diploma
Ik wil gewoon eens wat concrete informatie omtrent dit diploma.Ik wil dit dolgraag halen en proberen van skien men beroep te maken.

Nu heb ik begrepen dat het halen van dit diploma heel zwaar is ( wat ik kan begrijpen) maar mss is er her iemand die iemand kent die er ervaring mee heeft en me zo info kan geven

thx for the advise
 
Reacties op bovenstaand topic:
ploushke  11 Jan '06, 08:42
 
 
Eyey,

Goed nieuws voor u, kheb vrij veel info omtrent u topic vermits ik zelf bezig ben om me klaar te stomen voor het examen. Kzou zeggen, voeg me toe op msn ofzow, dan leg ik u vanalles ffe uit (zie profiel).

Greetzzz...
Sophie
lisbeth  12 Jan '06, 14:17
 
 
Hallo,

ik heb ongeveer dezelfde vraag. Alleen begin ik te twijfelen over een Bloso-cursus of de BVSI-cursus. Ik heb geen flauw idee welke het best is.
stefke  12 Jan '06, 14:40
 
 
De beste cursus? Dat is zowat vragen wie de echte belgen zijn: vlamingen of walen.

Ik bedoel maar, ze hebben beiden hun pro's en contras. Ik heb vernomen dat sinds dit jaar de beide cursussen internationaal erkend zijn, dus op dat vlak is er geen probleem meer. Probeer gewoon eerst je toegangstesten te doen en haal daar de beste oplossing VOOR JOU uit. Wat wil je zelf bereiken en hoe wil je dat aanpakken. De verschillen tussen beiden zijn niet groot hoor, verschil in techniek misschien en een aantal accenten die anders liggen.
ploushke  12 Jan '06, 15:42
 
 
Helaba allemaal,

Er is één verschil dat vrij duidelijk is maar niet belangrijk is als je niet in het buitenland wil lesgeven;
- Bloso is voorbereiding op latere cursussen in frankrijk + eurotest. Je kan na Trainer A ook meteen aan de slag in ESF als stagaire maar dat is geen aanrader want je verliest dan 40% van loon en je mag niet vergeten dat ze graag buitenlanders als stagaires houden wegens hun talenkennis en door de 40% ook eigen financiële opbrengst. Zo lang je u eurotest niet gedaan hebt in Frankrijk sta je quasi nergens...
- Bvsi is eerder een voorbereiding naar Oostenrijk toe. Alhoewel als ik me ni vergis je met een Bvsi Docent-diploma zelfs in Oostenrijk al meteen aan de slag kan.

Kzou zeggen raadpleeg de sites is:
BLOSO http://www.vts.be of http://www.vssf.org
BVSI http://www.bvsi-abis.be
indien je geïnteresseerd bent kan je ook steeds je cursus doen via de FFBS (Walen)...

Greetzzz...
Sophie
ploushke  12 Jan '06, 15:44
 
 
Site van VTS is niet correct. Kijk via http://www.bloso.be of via http://www.bloso.be/public/trainer/vts.asp
lisbeth  13 Jan '06, 11:56
 
 
En voor Zwitserland?

Voor je begint moet je die test afleggen, maar wat ik me afvraag, is dat een test die algemeen geldend is of moet je het voor bloso en bvsi afzonderlijk doen.
ploushke  13 Jan '06, 13:31
 
 
Ik stel voor dat jij eens zelf op zoek gaat naar info. Ik zoek al die info van BVSI en BLOSO en ESF ook zelf. Je vindt dat heus wel ergens en desnoods kan je ne mail sturen naar VSSF ofzo. Je ziet maar Ik ben enkel op de hoogte voor het parcour in Frankrijk en indien je daar meer over wil weten mag je mij gerust toevoegen op msn. Van Zwitserland en Oostenrijk weet ik nix af... dus sorry...
Greetzzz...
Sophie
jski  10 Apr '06, 15:45
 
 
Ben van plan om in winter 2006-2007 te starten met BVSI of VSSF, maar kun je met een diploma initiator al lesgeven bij belgische organisaties of moet je trainer A/skileraar(bvsi) zijn voor les te geven bij bv intersoc ?
vast bedankt
ploushke  29 Oct '07, 20:48
 
 
Hey,

Voor degene die nog steeds interesse zouden hebben omtrent het behalen van het ESF-diploma:
Yannick en ik hebben een website gemaakt, bij de topic "doel" kan je wat meer informatie tergvinden over de mogelijkheden... Uiteraard mag je ons ook steeds contacteren.

http://www.thefrenchdream.tk

Grtzzz...

Ploushke
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.