Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
karolien  28 May '07, 11:53
 
 
Beste,
Hier volgt de vraag van de eeuw ... Ik heb bij beide organisaties een technische stage gevolgd en hierbij de toelatingsproef, ik ben voor beide geslaagd maar bij VSSF met een opmerkelijk hogere score dan bij BVSI waar ik moest knokken om er door te zijn. Met herfst ga ik mijn stage initiator volgen? Bij welke organisatie zou ik dit het beste doen? Is het niet zo dat als je op hoog niveau lesgeeft (instructeur of skileraar) dat je dan bij BVSI gesponserd wordt en bij VSSF niet?
Alle ervaringsverhalen hierover meer dan welkom, alvast bedankt!
 
Reacties op bovenstaand topic:
ploushke  28 May '07, 20:43
 
 
Hey,

Ik denk dat die vraag al eens gesteld is, je kan daar mss eens kijken voor de antwoorden. Op zich is er niet veel vesrchil, en van dat al dan niet sponseren weet ik niets. Het is echter zo dat de doorstroming naar de ESF veel makkelijker is via VSSF, en dat de doorstroming naar Oostenrijk makkelijker is bij BVSI. Hangt allemaal af hoe ver je wil geraken natuurlijk. Enige rare vind ik je scores, het is bekend dat je bij BVSI normaal een hogere score haalt... (heb daar zelf 17 gehaald tov. een 10 bij VSSF). Hier moet ik mij echter geen zorgen meer om maken vermits ik initiator al heb behaald (via Bloso(vssf)/VUB)

Maar bon, heb behoorlijk wat info en je kan me via mail wel contacteren.

Grtjs,

Sophie

P.S. Scoreverschil... eerst BVSI gedaan, dan pas VSSF? Btw, als je opmerkelijk hoge score haalt bij VSSF d8 ik dat je stage mocht doen in binnenland
karolien  28 May '07, 21:31
 
 
kheb bij bvsi 2 x technische stage gedaan en hier lag het niveau toch wel hoger dan bij die technische stage van VSSF vond ik persoonlijk, daarom ben ik meer gelinkt te zeggen: ik volg de stage bij BVSI.
bij BVSI was ik er de eerste maal niet door en de 2de maal met ongeveer 25 op 40, bij VSSF had ik van de eerste maal 17 op 20 ...
groetjes
ploushke  28 May '07, 22:00
 
 
Hey,

Echt wel raar dat jij 17/20 haalt bij VSSF, en zal wsl niet de enige zijn die dat zegt (afw8en naar de reacties). BVSI is in mijn ogen zeker niet hoger qua niveau tov. VSSF, ik zou zelfs tegenovergestelde durven te beweren. Kijk maar eens naar de topic "opleiding skileraar" bij de rubriek andere (forum). En wat versta jij onder technische stage? Echt een week weg met hen, of techniektraining voor de toelatingsproef zelf (1/2u voor aanvang)?

Hoe ver wil je je vervolmaken in het skiŽn? Ook vrij belangrijk voor de keuze in mijn ogen...

Grtjs,

Sophie
ploushke  28 May '07, 22:06
 
 
Hey,

Iets wat ik was vergeten te melden. Op toelatingsproef van de VSSF hebben ze nogal gekeken naar het demonstratieve, dus in welke mate je goed skied om les te geven. Bij BVSI keken ze bij ons (ondertussen 2j geleden, maar mss nog steeds zelfde) naar onze algemene skicapaciteiten en mogelijke vorderingen.
Van horen zeggen weet ik dat initiator bij beiden vrij makkelijk te halen is met "middelmatig/goed" skiniveau, en dat het vooral daarna moeilijk wordt (zeker bij VSSF, BVSI weet ik niet zeker, maar dacht dat het daar realistischer is)

Grtjs,

Sophie
karolien  30 May '07, 20:21
 
 
Ik wil zeker mijn diploma instructeur halen, maar voorlopig richt ik me er op om eerst fatsoenlijk dat van initiator te bereiken. Mijn technische stages waren buitenlandse stages voor een hele week, bij BVSI hebben ze volgens mij beoordeeld naar de capaciteiten van deze persoon, dus van vrij tot zeer veel kans heeft om te slagen voor de cursus initiator, Bij VSSF keken ze volgens mij naar hoe je zou kunnen worden na nog 2 jaar oefenen en dan pas je stage doen (we hebbe deze test afgelegd op 16 jarige leeftijd, kheb vernomen dat je de stage pas mag doen vanaf 18 omdat je dan de nodige 'materniteit' bezit).
Groetjes Karolien!
ploushke  31 May '07, 10:02
 
 
Hey,

Als je van plan bent maar tot instructeur te gaan, maakt het in mijn ogen niet veel uit bij wie je de stage aflegd. Enige dat ik al gemerkt heb is dat ze de brevetten van VSSF overal aanvaarden, terwijl dit soms bij BVSI niet het geval is (ondanks dat BVSI nationaal is). De stage initiator is inderdaad pas vanaf 18 jaar (voor het najaar zal dat dus waarschijnlijk geboortejaar 1990 worden). Ik blijf je score echter nog steeds extreem hoog vinden bij VSSF, maar dit is waarschijnlijk door de stage zelf, ze zien je een week skiŽn met de nodige vooruitgang en hebben waarschijnlijk niet extreem gefixeerd op de vrije afdaling zelf.
Vraagje: Waarom 3 technische stages gedaan in functie van initiator, was je gewoon niet beter geweest om groepslessen te volgen in een Oostenrijkse of Franse skischool?
Maar bon, if ya need me, check mijn e-mailadres... Allesinds veel geluk met de stage, maar maak u geen zorgen, het merendeel is over het algemeen geslaagd voor initiator.

Grtjs,

Sophie
2ski4fun  07 Jun '07, 09:43
 
 
Karolien,

Kijk eens op www.snowsportsacademy.be, je kan daar een cursus NSL volgen waarna je een weekje naar Kaprun kunt voor je "anwšrter". Dan heb je een Oostenrijks diploma en als je goed bent kun je verder voor Landes.
Je moet hier geen ingangsproef voor doen, je moet enkel een verplaatsing naar Nederland maken voor de NSL. Als je interesse hebt mag je dit laten weten, mijn dochter gaat naar daar voor de opleiding NSL op 21 augustus, kun je misschien samen gaan. Wij hebben hier al zeer positieve ervaringen mee.
Je kan mailen naar info@2ski4fun.be voor verder vragen hierover.
ploushke  07 Jun '07, 12:23
 
 
Hey,

Ik wil niet lastig doen, maar het nederlandse diploma wordt niet altijd aanvaard om met belgische reisorganisatoren mee te gaan. Als je dipmoma BVSI doet kom je trouwens ook langs oostenrijkse weg. Bloso is dan weer ESF.
stefke  08 Jun '07, 11:57
 
 
Dit is natuurlijk een eeuwige dicussie...die in het verleden al meermaals voor conflicten heeft gezorgd, en het hoeft gezegd dat we dit in ons wereldje kunnen missen als de pest.

Om een ander voorbeeld te geven: je moet aan een buitenlander eens uitleggen dat wij 4 (!) federaties hebben en 2 manieren om je diploma te halen. Dat verstaan ze daar niet

Soit, ik vind die 17 ook verdacht hoog als ik zie hoe goed sommigen skiŽn en dan nog maar 12-13 halen, dan lijkt een 17 in mijn ogen quasi onhaalbaar. (zeker dat het geen 11 was, met een slecht geschreven 1??)

BLOSO biedt qua toekomstgerichtheid meer mogelijkheden, zeker omdat de internationale validatie er nu ook is...

BVSI heeft de reputatie van een veel lager niveau te hebben wat betreft de initiator (zij maken dit evenwel goed met de andere opleidingen, waar het niveau gelijk getroken wordt).

Een belgisch diploma (BVSI of BLOSO) is een vrij grote garantie op werk bij vrijwel alle Belgische Touroperators en Reisbureaus.

En als sponosring jee hoofdmotivatie zou zijn, dan is BVSI de beste keuze, maar dan zou ik ook even goed nadenken over de motivatie waarom je wil skiŽn.

Mijn uitspraken zijn misschien nogal hard en zijn geenszins slecht bedoeld, maara ze zijn gewoon een weergave van mijn gedachten..

Groetjes

S

En als je op 18 al materniteit hebt ben je goed bezig, laat mij het houden op maturiteit...
karolien  08 Jun '07, 21:10
 
 
haha en ik dacht da niemand het gemerkt had, dju!
bedankt voor jullie mening alvast, mja tis ni dak ier me lof over mn eigen spreek fzo wnt tis ni dak zo goe ben fzo, da was gwn mijn resultaat dak had gekrege, kweet ok ni hoe da komt, vind et dan ook vrij vreemd da et jullie verbaast

waarom ik ski, tis gwn een verslaving, het geeft me een bangelijk gevoel wnnr ik beneden kom en mensen met een open mond staan te kijken of gwn da je vind van je zelf da hebk nu is elegant gedaan...

die sponsering, gwn ... das slechts een detail ť, ma da je ni alle financiele mogelijkheden hebt is da wel welkom dermee ...

ma k alvast bedankt voor jullie mening, als er nog iets is, post er ier ma ť!

karolien
fritzz  09 Jun '07, 03:56
 
 
Wel weet je wat ik vindt??? Dat het alle twee dikke klote is. Het is hier een klein landje zonder bergen, hoe kunnen ze nu in het buitenland zo een land zonder bergen nu serieus nemen met al dat gezever, werk eens samen he. Waarom ben ik gestopt na mijn initiator denk je? dikke zever allemaal en geldklopperij. Geef de gemotiveerden eens een kans eh, Jannette voetballers krijgen meer kansen dan gemotiveerde skiers. en volgens mij is het skiniveau in belgie tov van europa hoger dan het voetbal niveau in europa. en wie dat ontkent moet wat meer naar de belgische ploeg kijken....
stefke  09 Jun '07, 09:40
 
 
doe ons dat niet aan pls

ploushke  09 Jun '07, 11:34
 
 
SkiŽn in BelgiŽ IS gwn geldklopperij, zeker de cursussen, je kan u der blauw aan betalen!
Probleem met BelgiŽ is gwn dat er nergens een deftig beleid is qua sport. Ook niet in voetbal... Is best wel zielig, want voor een klein land zou dat eigenlijk net simpeler moeten zijn, maar ja, BelgiŽ is BelgiŽ niet meer moest alle misťrie er niet meer zijnIk weet wel waarom ik zo snel mogelijk naar frankrijk trek om daar mijn skiopleiding af te werken
fastsiegie  13 Jun '07, 19:38
 
 
skileraar worden doe je dan ook niet om rijk te worden maar om de passie voor je sport door te geven.


Skicursussen kosten in BelgiŽ kosten inderdaad waanzinnig veel zeker op de sneeuwbanen. Maar als het toch louter om trainen gaat waarom dan niet naar de borstelbanen (tenzij je freestyled).

Ik heb mijn opleiding direct bij de oostenrijkers gedaan en ben ook van plan om daar LS1 te gaan doen. De prijzen daar zijn echter ook wel om u tegen te zeggen. Je moet het dus eigenlijk voor jezelf doen niet om er meer geld uit te halen...
wakko  19 Jun '07, 20:03
 
 
Je kan zeggen wat je wilt maar ik denk dat het topsport beleid voor snowboard momenteel heel hoge toplanden klein krijgt. Kijk maar naar de resultaten, de gebroes smits waren eerste en tweede op de zwitserse kampioenschappen bij de junioren. Denk dat dit wel genoeg zegt als ge ziet watvoor begeleiding ze krijgen.
ploushke  20 Jun '07, 16:41
 
 
Helaas staat de Belgische ski/snowboardfederatie ni enkel in voor snowboard, maar ook voor ski.
Ok dus op gebied van snowboard, voor de skiŽrs stel ik mij serieuze vragen...
wakko  23 Jun '07, 10:59
 
 
sja das wel waar, maar wij als freeskiers hebben heeeeeeeeeeeeeel veel aan de snowboardfoundation te danken. En ge moet ook kijken naar de resultaten die behaald worden he. Ik ga zeker niet zeggen dat de belgische skiŽrs het slecht doen op internationaal niveaux maar in vergelijking met een 8ste plaats op het wk en nog enkele andere grootte contests die ze wonnen.

Ik zou heel graag zien dat de belgische skiŽrs meer geld zouden krijgen om te kunnen trainen en dergelijke. Maar de overheid kijkt nog steeds naar de resultaten omdan te kijken of ze extra geld geven jammer genoeg.
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.