Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Forum >> Skiën >> seizoen in buitenland [ Zoek in het forum ]
skietje  02 Aug '06, 11:20
 
 
Hallo,

ik zou komende winter graag een seizoen skiles geven in het buitenland. Weet iemand hoe dit het best te realiseren is? Sluit ik me best aan bij een reisorganisatie (en zo ja, welke?) of contacteer ik skigebieden in het buitenland? Ik weet niet echt hoe ik aan zoiets moet beginnen.
Iemand raad?

groetjes
skietje
 
Reacties op bovenstaand topic:
ski-trien  03 Aug '06, 12:35
 
 
Hangt er vanaf of je al een diploma hebt om skiles te geven of niet. Ik ging vroeger mee met intersoc (heb je geen diploma voor nodig). Een Oostenrijkse skischool is het gemakkelijkste. Daar kan je dan je anwarter halen in het begin vh seizoen. In Frankrijk is het moeilijker om binnen te geraken in een skischool.
Maar als je echt een seizoen wilt doen, gewoon doen, want het is de max!
Katrien
skietje  03 Aug '06, 13:32
 
 
Hoe zit het met het niveau van anwärter ivg met het initiator-niveau BVSI?
Ik ken namelijk iemand die heel goed skiet, die persoon had deelgenomen aan de initiator en was er niet door. Naar ik meen waren er maar een stuk of drie, vier van de hele groep door. Is dat bij anwärter ook zo? En worden die anwärter-cursussen in het Duits of het Nederlands gedoceerd?
Vele vragen, maar als ik komende seizoen naar het buitenland wil, zal ik vermoedelijk haast moeten maken.
ski-trien  03 Aug '06, 14:10
 
 
ik kan het niet vergelijken. Ik heb geen enkele van de 2. Maar ik ken mensen die niet super skiën en die toch een anwarter hebben. Volgens mij is dat niet zo moeilijk. Ik denk wel dat het in het Duits is.
scratch  03 Aug '06, 14:49
 
 
en 'goed skien' is niet noodzakelijk gelijk aan demonstratief correct skien...
Ik ken ook mensen die helemaal niet zo goed kunnen skien, maar gewoon hun initiator hebben omdat ze correct kunne skien tot basisparallel.
timme  05 Aug '06, 21:32
 
 
Ik heb vorige week men anwarter gehaald in Hintertux. Het is allemaal in het duits maar het is wel te doen. Het gaat vooral om correct te skien, zoals zij het willen dus...niet echt om met volle snelheid een zwarte piste af te knallen.
Het is heus niet te laat , der zijn nog cursussen in november en december geloof ik. Ga eens kijken op de site van het t.s.l.v (www.tslv.com). Initiator ken ik eigenlijk niet goed maar als je in austria wil lesgeven ben je der toch niets mee..
Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel van je ! Veel succes en plezier op de pistes !!!
skietje  06 Aug '06, 10:37
 
 
Heb je het theorie-examen ook al gehad?

En wat zijn de slaagpercentages?
apachu  07 Aug '06, 11:22
 
 
kan je me zeggen, hoe dat hele procede van anwarter juist in mekaar zit? dit is ook met toelatingsproeven veronderstel ik?
timme  07 Aug '06, 20:41
 
 
Het theorieexamen valt wel mee. Op voorhand is het een hele hoop maar ze zeggen wel wat al dan niet belangrijk is.
Als je iedere avond al wat je gezien hebt nog eens goed herbekijkt valt het wel mee. Het praktijk examen is wel moeilijker.
Er zijn geen toelatingsproeven voorzien. Het slagingspercentage is zo n 70 à 80 procent. Het hele procede van Anwarter staat op de site van het tiroler schilehrer verband. www.tslv.com.
skietje  07 Aug '06, 22:57
 
 
Tien dagen stressen dus.
Maar het slaagpercentage is wel hoog in vergelijking met dat van het BVSI.

Bedankt voor de info!
apachu  08 Aug '06, 10:06
 
 
70-80 percent omdat er veel oostenrijkers inzitten die heel hun leven mssn al skien?
2mas  23 Oct '06, 18:10
 
 
Ik heb in de winter van 04-05 een seizoen gedaan in oostenrijk, st johann in tirol. Was echt de max. Heb daar lesgegeven bij de plaatselijke skischool. Ik heb enkel een initiatordiploma maar dat werd daar aanvaard, hoewel men liever had dat ik de anwärter deed. Niveau van anwärter ligt iets lager dan dat van initiator bvsi. Slagingspercentage bij bvsi is inderdaad laag, wij waren er met 3 van de 15 door. Redelijk streng. En anwärter kan je ook nog in januari doen.
greetz
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.