Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
apachu  03 Jul '06, 23:46
 
 
hey
ik vroeg mij af of er ski-organistaties bestaan waar je een hele winter terecht kan voor les te geven, zonder dat je echt telkens over huis komt, als je begrijpt wat ik bedoel.
gewoon van november-december tot pasen ergens zitten en les geven in de dag.
bestaat dit?
dank bij voorbaat...
 
Reacties op bovenstaand topic:
black_blue  04 Jul '06, 15:39
 
 
Beste
Dit is inderdaad mogelijk. Maar niet met organisaties uit BelgiŽ denk ik. HEt kan wel dat je je aansluit daar bij een plaatselijke skischool en dat je daar dan voor een paar maand lesgeeft. Het zal meestal wel zo zijn dat je zelf moet betalen voor je verblijf daar maar dat je wel een vergoeding krijgt per gegeven skiles.
Veel skiplezier
vince  12 Jul '06, 01:45
 
 
yep, het bestaat wel degelijk maar in belgie niet echt om les te geven. de belgische orgnaisatie die de meeste mensen tewerkstelt in de skigebieden is SKIWORLD, maar daar gaat het vooral over hotelpersoneel en dergelijke. Qua buitenlandse organisaties kun je eens kijken op www.natives.co.uk, een engelse site voor winterseizoensarbeid. Via die site kreeg ik verleden seizoen enkele aanbiedingen om in frankrijk en oostenrijk te werken als ski"guide". De beste optie echter vind ik de lokale skischolen, maar daarvoor moet je een goed diploma hebben natuurlijk (bij voorkeur van het land waar je wil werken). Zo ben ik de laatste 2 seizoenen aan de slag geweest bij de Oostenrijkse skischool en momenteel werk ik voor de Australische skischool (deze reply dus vanuit Australie)..
fastsiegie  12 Jul '06, 08:10
 
 
Hey,

Voo josk zitten er mesen een volledig seizonei nhet buitenland.

Maar zoasl vince zegt haal een diploma zoals Anwarter in Oostenrijk bij Salzburg of Wienerski verband en dan kan je zo aan de slag in het winterseizoen.
Ik ben net terug en heb mijn anwarter gehaald. Als je nog vraghen ehbt dan hoor ik het wel...

Hey Vince ben je dan LS2 of zo als je ook in AustraliÍ aan de slag kan..
vince  18 Jul '06, 00:20
 
 
@ fastsiegie: LS1 en hopelijk vanaf november LS2. mijn LS1 wordt hier in australie wel geaccepteerd als een volledige level2. en ook als anwaerter kun je hier terecht hoor, maar voor anwaerters zijn er niet zoveel gesponsorde werkvisa.
ilsbeth  24 Jul '06, 09:46
 
 
Hallo skilovers,
Bij het zoeken naar een geschikt hotelletje in les2alpes vond ik deze vacature: http://www.hotel-cassini.com/nl/vacature.htm
niet om skiles te geven, toch zwier ik hem hier even op, misschien kan iemand er iets mee doen. Als ik geen steady job had deed ik het zelf.
greetz, ilsbeth
arie  13 Sep '06, 19:24
 
 
Inderdaad een erg mooie vacature van hotel cassini, maar voor hetero mannelijke sollicitanten een toch ietwat gevaarlijke onderneming...

zie http://www.gaylive.be/print.php?sid=4890
arie  13 Sep '06, 19:27
 
 
zijn er trouwens nog mensen die meer van dit soort vacatures hebben gezien in hotelletjes in wintersportgebieden?

alvast bedankt
stefke  13 Sep '06, 19:44
 
 
als je frans kent www.anpe.fr das de franse vdab, er is een speciale rubriek onder 'chercher de l'emploi', namelijk 'contrat saisonnier'

s
Om een reply te doen moet u ingelogd zijn.