Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> The North Face® Ski Challenge Tour
Door : mogulgertje
Datum : 07 Sep '07


The North Face® Ski Challenge Tour, Europa's belangrijkste evenement voor jonge skiėrs, wordt komende winter opnieuw gelanceerd. De Tour geeft de kans aan jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar om met elkaar de strijd aan te gaan in freestyle en freeride ski-opdrachten, met als doel gekwalificeerd te worden voor de finale in Val Thorens in Frankrijk. De Ski Challenge doet deze winter bovendien een tour van Europese steden!

The North Face® Ski Challenge Tour is voor jonge skiėrs die als topsporter hopen door te breken en internationale talentenjagers ondertussen de belangrijkste wedstrijd van het jaar geworden. "Ik kan nog steeds niet geloven wat ik door deze wedstrijd allemaal heb kunnen bereiken. In een maand tijd werd ik opgenomen in het Finse Nationale Freestyle Ski Team en werd ik uitgenodigd voor tal van wedstrijden. Plots zijn mensen in mij geļnteresseerd!", aldus A.J. Kemppainen die in 2006 de Challenge won.

De Ski Challenge Tour 2007 - 2008 gaat de volgende steden aan:

- 16-17 november 2007 - Landgraaf, Nederland - SnowWorld
- 30 november – 1 December 2007 - Manchester, Engeland, Chill Factor
- 12 januari 2008 - Zermatt, Zwitserlans
- 19 januari 2008 - St. Anton, Oostenrijk
- 26 januari 2008 - Garmisch, Duitsland
- 16 februari 2008 - Livigno, Italiė
- 23 februari 2008 - Åre, Zweden
- 1 maart 2008 - Ruka, Finland
- 5 maart 2008 - Chamonix, Frankrijk
- 12-13 april 2008- Val Thorens, Frankrijk, Finale

Op het programma staan 's ochtends het testen van freeride skivaardigheden (techniek en controle), zowel op als naast de piste, 's namiddags worden de freestyle skills (stijl, creativiteit, ...) op de proef gesteld. Het resultaat van beide proeven bepaalt of de deelnemer al dan niet naar Val Thorens mag. De winnaars van de verschillende categorieėn worden overladen met prijzen en giveaways van The North Face terwijl de eindwinnaar en -winnares uit de categorie 16 tot 18 jaar een tweejarig professioneel ski-contract krijgen van The North Face®.

Goed om weten:
- alle Europese burgers (m/v) tussen 12 en 18 jaar kunnen aan de wedstrijd deelnemen.
- inschrijven kan via het deelnameformulier dat vanaf 15 september 2008 op de website van The North Face® zal te vinden zijn : www.thenorthface.com/skichallenge
- de eindfinalisten worden online bekendgemaakt op 20 maart 2008
- The North Face® Ski Challenge kwam tot stand nadat J.P. BARALO, een voormalige freeski team manager, tot het besef kwam dat er in Europa geen ontmoetings- en ontdekkingsplatform voor jonge skiėrs bestond. J.P. sprak The North Face® aan en de wedstrijd werd geboren


Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.