Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> Mission Freeride
Door : mogulgertje
Datum : 14 Mar '07


Mission Freeride
Verslag door Katrien Aerts

De íMission Freerideí is een freeride wedstrijd die plaatsvindt in het Zwitserse MŁrren. Het is een mooi skigebied met vlak naast je de Jungfrau en de Eiger. Twee echt indrukwekkende bergen. Het zou voor mij de eerste freeride wedstrijd worden. Het freestyle wereldje ken ik door en door, maar ik wilde wel eens kennis maken met wat anders. Ik ging zonder veel verwachtingen naar MŁrren en wilde enkel wat ervaring opdoen.

Zaterdagmorgen 10 maart was perfect, er lag 20cm verse sneeuw en blauwe lucht! De flank waar de wedstrijd op te doen was, was natuurlijk snel geen maagdelijke poeier meer, maar het laagje sneeuw had zeker goed gedaan. We kregen in de voormiddag enkele runs om de flank te verkennen en je lijn naar beneden te zoeken. Het was niet simpel, want hier en daar was er veel begroeiing op de flank en kwam je wel eens vast te zitten in de struiken. Gelukkig vond ik na een tijdje toch een goede lijn naar beneden, met een leuk dropje in en een technisch moeilijk stukje. Onderaan voor de finish lag er nog een kicker en een kleine rail. Zo was er toch een beetje freestyle invloed in deze freeride wedstrijd.

Ik had startnummer 77 en het was dus een lange tijd wachten voor het mijn beurt was om mijn ding aan de jury te laten zien. Ik deed maar continu hetzelfde piste om mij warm te houden en mijn zenuwen onder controle te houden. Tegenwoordig heb ik niet zoveel stress meer bij wedstrijden, maar dit was weer eens iets nieuws en dat bracht toch weer wat spanning met zich mee.
En toen was het eindelijk aan mij! Ik ging er volledig voor en probeerde zo vloeiend mogelijk naar beneden te skiŽn. Ik passeerde het technische steile stuk zonder problemen en ging onmiddellijk door naar het dropje. Alles ging vlot. Op de kicker onderaan deed ik een mooie mute grab en landde veel verder dan de andere meisjes. Ook de kleine rail op de finish lijn was voor mij geen probleem met mijn freestyle basis. Ik was doodop aan de finish, maar ik had alles gegeven. Over het resultaat had ik geen idee. Ik had niet alle andere meisjes zien skiŽn en diegene die ik gezien had, deden het eigenlijk ook niet zo slecht vond ik.

Het zou spannend afwachten worden tot ís avonds. Ik verwachte wel ergens een plaats in de top 5, maar aan winnen dacht ik eigenlijk niet. Maar toen de speaker plaats 1 afriep en ik mijn naam hoorde, kon ik het niet goed geloven! Ik had gewonnen! Mijn eerste freeride wedstrijd was al direct een succes. Volgens de jury had ik als enige meisje een technisch moeilijke lijn gekozen en deze dan ook goed vlot naar beneden gekomen. Met mijn puntenscore had ik zelfs het grootste deel van de mannen verslaan.

Op zondag namiddag was er ook nog een leuk wedstrijdje ĎFakie skiŽní (=achteruit skiŽn).
Hierin waren de andere dames geen concurrentie voor mij en pakte ik zonder problemen de eerste prijs. Het was dus een succesrijk weekend voor mij.

Katrien Aerts
http://www.katrienaerts.be
http://www.mission-freeride.com
Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.