Skimonitoren
Events
Shops
Pistes
 Video's
Info


Start
Profielen
Foto's
Forum
Nieuws
Artikels
 
Nieuws >> SFR Freestyle Tour
Door : mogulgertje
Datum : 10 Mar '07


SFR Freeskiing Tour 2007
Verslag door Katrien Aerts

De gekende Bouygues Telecom freestyle tour van de vorige jaren kreeg dit jaar een nieuwe sponsor (SFR) en werd dus vanaf nu de SFR Freeskiing Tour.
Er vonden in totaal 6 etappes plaats in de Franse skigebieden, met telkens de beste Franse riders aan de start. Er werd niet enkel voor de dagoverwinningen gestreden, maar ook het algemene klassement werd goed bijgehouden.

In dit algemene klassement stond ik lange tijd aan de leiding. Maar op de 5de etappe in Les Menuires werd ik 3de en Vanessa Coletta, de opkomende ster van het moment pakte hier de overwinning. Hierdoor kwam ze in het algemene klassement net voor mij. Er was een verschil van 15 puntjes.

De laatste etappe vond afgelopen donderdag plaats in Tignes. Mijn opdracht was 1 plaats voor Vanessa eindigen en de overwinning in het algemene klassement zou voor mij zijn. Het bijhorende prijzengeld van 1000 zou niet mis zijn!
Normaal gezien zou de etappe in Tignes een half pipe wedstrijd worden, maar door de gekende sneeuwproblemen van deze winter, werd het geen pipe, maar een quarter.
Een quarter zie je niet veel en veel riders hadden dan ook niet zo veel ervaring hierop. Gelukkig kregen we toch redelijk wat tijd om op te warmen, zodat we wat konden wennen.
Sommige skirs gingen voor de hoge straith airs, anderen gingen minder hoog maar met rotaties. Het zou spannend worden bij de dames, want er stonden wel een aantal grote namen aan de start: o.a. Vanessa Coletta, Mirjam Jaeger en Anas Caradeux. Er gingen slecht 3 dames door naar de finale, dus ik wist dat het niet zo gemakkelijk zou worden. Gelukkig ging ik in de kwalificaties echt goed. Ik ging het hoogste van alle meisjes. Vanessa deed wel een goede 540 en kreeg iets meer punten van de jury. Ik stond dus tweede na de kwalificaties en had mijn plaats in de finale verdiend. Als derde ging een onbekende Franse mee door naar de finale.
Deze finale had s avonds plaats, met een quater verlicht langs alle kanten met grote spots. De aanloop was ook hier en daar verlicht, maar was toch nog redelijk donker. En ik kan je verzekeren een aanloop van 500m op volle snelheid in de donker is niet alles!
Ik hield dus gewoon van schrik mijn snelheid wat minder dan overdag en kwam niet zo hoog meer uit de quater. Vanessa deed net zoals in de kwalificaties weer een mooie 540 en pakte de overwinning. Ook het derde meisje in de finale deed het iets beter als ik en ik moest dus tevreden zijn met de 3de plaats.
In het algemene klassement kwam ik op de tweede plaats terecht. Vanessa Coletta werd verdiend de overall winnares van de SFR Freeskiing Tour en pakte het prijzengeld mee naar huis.

Resultaten Katrien Aerts SFR Freeskiing Tour 2007
Val Thorens: 4de slopestyle
Alpe dHuez: 1ste rails
La Clusaz: 2de big air
Serre Chevalier : niet meegedaan
Les Menuires : 3de Slopestyle
Tignes : 3de quarter


http://www.katrienaerts.be


Reacties:
Geen commentaar toegevoegd.

 Om commentaar toe te voegen moet u ingelogd zijn.